Mantar Kavurması

bencede

Active member
Mantar Kavurması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg mantar
  • 2 adet kırmızı kapya biberi
  • 5 adet domates
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Mantar Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tavanın içine göz sonucu zeytinyağı bırakın. Akabinde kapya biberi ve domatesleri rondodan geçirin ve akabinde tavaya alın.
  2. Üzerine toz şekeri ilave edin ve orta ateşte karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Akabinde en son pulbiberi, kekiği, tuzu ek edin.
  3. Ocağın altını kapatın, akabinde farklı bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını bir arada karıştırarak eritin ve üzerine doğranmış mantarları ekleyin birlikte yüksek ateşte karıştırarak mantarların suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Akabinde, mantarların üzerine domates sosu ek edin ve bir arada karıştırarak ocağın altını kapatın. Akabinde servis tabağına bırakın afiyet olsun.
Mantar Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst