bencede
Active member
Mantar Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg mantar
- 2 adet kırmızı kapya biberi
- 5 adet domates
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- Tuz
- Pulbiber
- Kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavanın içine göz sonucu zeytinyağı bırakın. Akabinde kapya biberi ve domatesleri rondodan geçirin ve akabinde tavaya alın.
- Üzerine toz şekeri ilave edin ve orta ateşte karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Akabinde en son pulbiberi, kekiği, tuzu ek edin.
- Ocağın altını kapatın, akabinde farklı bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını bir arada karıştırarak eritin ve üzerine doğranmış mantarları ekleyin birlikte yüksek ateşte karıştırarak mantarların suyunu çekene kadar pişirin.
- Akabinde, mantarların üzerine domates sosu ek edin ve bir arada karıştırarak ocağın altını kapatın. Akabinde servis tabağına bırakın afiyet olsun.