Mayasız Patatesli Bazlama

bencede

Active member
Mayasız Patatesli Bazlama Tanımı İçin Materyaller

  • 3 orta uzunluk haşlanmış patates
  • 1 su bardağı un
  • 3-4 kısım yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve baharatlar
Mayasız Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri haşlıyoruz. Soğuduktan daha sonra eziyoruz. Un, kabartma tozu, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, tuz ve baharatlarını ekleyip hepsini elimizde yoğurup karıştırıyoruz.
  2. 6 eşit kesime bölüyoruz.
    ✨
    püf noktası: yağlı kağıt içinde merdane ile açılacak!.
  3. Yanmaz-yapışmaz tavada epeyce az yağ ekleyip biraz kızdırdıktan daha sonra bazlamaları sırasıyla.
    (2 dk ön yüzü, 2 dk da art yüzü 4 er dk da toplamda 1 bazlama pişmiş oluyor).
  4. bu biçimde artlı önlü hepsini pişiriyoruz. Piştikten daha sonra üzerine tereyağı sürüp ortasına peynir koyup kahvaltılık dürüm olarak tüketebilirsiniz.
    ????????????????????afiyet olsun!????????.
Mayasız Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst