bencede
Active member
Mayasız Patatesli Bazlama Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 orta uzunluk haşlanmış patates
- 1 su bardağı un
- 3-4 kısım yeşil soğan
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve baharatlar
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri haşlıyoruz. Soğuduktan daha sonra eziyoruz. Un, kabartma tozu, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, tuz ve baharatlarını ekleyip hepsini elimizde yoğurup karıştırıyoruz.
- 6 eşit kesime bölüyoruz.
- Yanmaz-yapışmaz tavada epeyce az yağ ekleyip biraz kızdırdıktan daha sonra bazlamaları sırasıyla.
(2 dk ön yüzü, 2 dk da art yüzü 4 er dk da toplamda 1 bazlama pişmiş oluyor). - bu biçimde artlı önlü hepsini pişiriyoruz. Piştikten daha sonra üzerine tereyağı sürüp ortasına peynir koyup kahvaltılık dürüm olarak tüketebilirsiniz.
????????????????????afiyet olsun!????????.