Mayasız Pişi

bencede

Active member
Mayasız Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel sıvı materyalleri ekliyoruz. Süt ve yumurtayı düzgünce çırpıyoruz.
  2. Üzerine unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip, güzelce yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduğumuz hamuru az un serptiğimiz tezgaha alıp, merdane ile açıyoruz yahut yağlı kağıt ortasına koyup açın.
  4. çabucak sonrasında kalıpla yahut bardakla bastırarak kesiyoruz.
  5. Kızgın yağda kızartıyoruz. Efsane bir lezzet kabardıkça kabarıyor ve asla yağ çekmiyor . Afiyet olsun.
Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst