bencede
Active member
Konut İmali Fıstık Ezmesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Fıstıkları çekerken robotumuz ısınır bu yüzden orta ara durdurup robotun soğumasını sağlıyoruz. Afiyet olsun ????.
Konut Üretimi Fıstık Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 500 gram tuzsuz yer fıstığı
- 2 -3 yemek kaşığı bal yahut pekmez
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut fındıkyağı
- 1 fiske tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Çiğ fıstıkların kabukları kolay ayıklanması için kısık ateşte yalnızca kabukları soyulacak kadar kavuruyoruz. Çok fazla kavurmuyoruz bu sayede ortasındaki besin bedelini korumuş oluruz. Siz hazır kavrulmuş fıstık kullanabilirsiniz.
- – kavrulan fıstıkların kabuklarını soyuyoruz.
- tekrar ısınması için tavaya alıyoruz,ısınan fıstıkların sıcağın tesiriyle daha kolay püre kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Sıcak fıstıkları mutfak robotuna koyup orta ara çalıştırıp kum üzere olmasını sağlıyoruz.
- Üzerine fiske tuz, bal ve sıvı yağımızı ekliyoruz ben meskende bal olduğu için onunla tatlandırdım. Siz pekmez, hurma özü yahut keçiboynuzu özü ile tatlandırabilirsiniz, hatta hiç ekleme yapmadan sade de bırakabilirsiniz.
- Hepsini bir arada çekmeye devam ediyoruz.
- Ortada durup mutfak robotun dinlenmesini sağlıyoruz, yoksa robotumuzu çok ısınmadan ve zorlamadan dolayı yakabiliriz. Yani dinlendire dinlendire fıstıklar istediğimiz kıvama gelene kadar çekiyoruz.
- Kıvam aldıktan daha sonra çalıştırmaya devam edersek güzelce sıvılaşıp akıcı kıvama gelir. Siz kıvamı kendinize bakılırsa ayarlayın. Fotoğraflarda görüldüğü üzere 1 kavanozu sürülebilir kıvamda ötekini biraz akıcı yaptım.
- Hazırladığımız fıstık ezmesini hava almayan pak bir kavanoza dolduruyoruz.
- bu türlü oda sıcaklığında 3-4 hafta koruma edebilirsiniz.
Fıstıkları çekerken robotumuz ısınır bu yüzden orta ara durdurup robotun soğumasını sağlıyoruz. Afiyet olsun ????.
Konut Üretimi Fıstık Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı