bencede
Active member
Mıhlama (Kuymak) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Su oranı en değerli ayrıntı bir bardağı direkt tavaya dökmeyin azar azar yoğunlaştıkça ek edin kıvamı ne hayli koyu ne epeyce sulu olmasın.
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 su bardağı rendelenmiş mıhlama peyniri
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavaya tereyağını koyuyoruz ve eritiyoruz.
- Eridikten daha sonra mısır ununu koyup güzelce kavuruyoruz.
- Kavrulan mısır unu üzerine suyumuzu döküyoruz ve karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- En son peynirimizi de koyup güzelce eriyene ve mısır unuyla özdeşleşene kadar karıştıralım.
- Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatalım ki tereyağı üzerine çıksın. Mıhlamamız hazır afiyet olsun. ????
Su oranı en değerli ayrıntı bir bardağı direkt tavaya dökmeyin azar azar yoğunlaştıkça ek edin kıvamı ne hayli koyu ne epeyce sulu olmasın.