Minimum fiyatın açıklanmasının akabinde MHP önderi Bahçeli’den birinci kelamlar: Yüreklere su serpmiştir

Yenilmez

Active member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün taban fiyat tespit kurulunun son toplantısının akabinde kamera karşısına geçerek 2022 yılı minimum fiyatının 4 bin 250 TL olduğunu deklare etti. Erdoğan’ın bu kelamlarının akabinde siyasi parti başkanlarının minimum fiyat yorumları da merak ediliyordu. Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu’ndan daha sonra MHP önderi Devlet Bahçeli’den de taban fiyata ait yorum geldi. Bahçeli sayısı memnuniyetle karşıladı.

“GELDİĞİ BASAMAK YÜREKLERE SU SERPMİŞTİR”

MHP başkanı, sayının yüreklere su serptiğini belirterek, “Asgari fiyat; “İşçilere olağan bir çalışma günü karşılığı ödenen ve çalışanın besin, konut, giysi, sıhhat, ulaşım ve kültür üzere mecburî muhtaçlıklarını günün fiyatları üzerinden taban seviyede karşılamaya yetecek” fiyattır. Bu fiyatın geldiği basamak yüreklere su serpmiştir” dedi.

“MEMNUNİYETLE SÖZ EDİYORUM”

MHP Genel Lideri Bahçeli’nin toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımların tamamı şöyle:

“Milyonlarca emekçimizin heyecan ve merakla beklediği taban fiyat sayısı yüzde 50,44 oranında yapılan artırımla birlikte 2 bin 825 liradan 4 bin 250 liraya yükseltilmiştir. Memnuniyetle tabir ediyorum ki, son 50 yılda en yüksek minimum fiyat ölçüsü belirlenmiştir.

“DAMGA VERGİSİNİN ALINMAMASI ÖNEMLİDİR”

Minimum fiyattan 2022 yılından itibaren gelir vergisiyle damga vergisinin alınmayacak olması da bir öteki pahalı ve sevindirici gelişmedir. Emeğiyle, alın teriyle, helal gayretiyle ekmeğinin peşinde olan kardeşlerimiz sahipsiz değildir, yalnız olmadıkları belgelenmiştir.

“HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM”

Bütün çalışanlarımıza yeni taban fiyatın iyi uğurlu olmasını diliyorum. Emekçi ve patron temsilcilerini kutluyorum. Bahse hassasiyetle yaklaşan ve personellerimizin yanında duran başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanımıza teşekkür ediyorum.

“İŞÇİLERİMİZİN YANINDA DURAN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Bütün çalışanlarımıza yeni minimum fiyatın güzel uğurlu olmasını diliyorum. Personel ve patron temsilcilerini kutluyorum. Mevzuya hassasiyetle yaklaşan ve personellerimizin yanında duran başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanımıza teşekkür ediyorum.

“HUZUR VE REFAH İÇİNDE BİR GELECEĞE KAVUŞACAĞIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, yeni taban fiyatı desteklemenin yanında, ülkemize güvenen, ulusal birlik ve dayanışma ruhunun varlığına hizmet eden her insanın, her insanımızın mutlak surette kazanacağına, huzurlu ve refah ortasında bir geleceğe kavuşacağına inanıyoruz.”

İktisat Haberleri