bencede
Active member
Mısır Unlu Fırın Patates Tanımı İçin Gereçler
*Ben yanına krem peynir ve hardalı karıştırıp, üzerine kekik, biberiye ve pul biber serpiştirerek taban sos yaptım.
*Miktarı arttırmak istediğinizde her bir patates için 1 yemek kaşığı zeytinyağı, her iki patates için 1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu kullanarak, damak tadınıza bakılırsa baharat ekleriyle ölçüsü çoğaltabilirsiniz.
- 2 adet büyük patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
- Tuz
- Toz biber
- Kuru fesleğen
- Kekik
- Biberiye
- Karabiber
- Sarımsak granül
- Patateslerin kabuğunu soyup serçe parmak kalınlığında yuvarlak dilimler kesiyoruz.
- Uygun bir kabın içine koyup bütün gereçleri ek edip yeterlice harmanlıyoruz.
- Patatesleri yağlı kağıt serili tepsisine üst üste gelmeyecek biçimde dizip, evvelde ısıtılmış 200 derece fırında birinci 20 dakikasını alt üst fansız ayarda, son 10 dakikasını fanlı ayarda pişirip sıcak sıcak servis ediyoruz.
*Ben yanına krem peynir ve hardalı karıştırıp, üzerine kekik, biberiye ve pul biber serpiştirerek taban sos yaptım.
*Miktarı arttırmak istediğinizde her bir patates için 1 yemek kaşığı zeytinyağı, her iki patates için 1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu kullanarak, damak tadınıza bakılırsa baharat ekleriyle ölçüsü çoğaltabilirsiniz.