Mısır’da denetim noktasına silahlı hücum: 5 asker öldü

SuGiBi

New member
Mısır’da denetim noktasına silahlı hücum: 5 asker öldü Mısır’da bulunan Sina Yarımadası’nda son bir hafta ortasında güvenlik güçlerine yönelik ikinci saldırı düzenlendi. Gazze Şeridi hududuna birkaç kilometre uzaklıktaki denetim noktasına düzenlenen akında 5 asker ömrünü kaybetti. Mısır ordusu tarafınca yapılan açıklamada, 1 subay toplam 5 askerin denetim noktasına düzenlenen atağa karşılık verdikleri sırada ömrünü kaybettiği, 2 askerin yaralandığı belirtilerek, 7 saldırganın etkisiz hal getirildiği tabir edildi. Açıklamada, 7 Mayıs’ta ve bugün düzenlenen hava taarruzlarında ise toplam 16 militanın etkisizi hale getirildiği ve birkaç aracın imha edildiği açıklandı.

Saldırı, başşehir Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir ortaya geldiği günde yaşandı. Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafınca yapılan açıklamada, ikilinin Mısır ile ABD içindeki stratejik paydaşlığı görüştükleri tabir edildi.

Öte yandan 7 Mayıs’ta Sina Yarımadası’nda denetim noktasına IŞİD tarafından düzenlenen hücumda 11 asker hayatını kaybetmişti.