bencede
Active member
Mısırlı Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
.
- 2 adet kabak
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 büyük uzunluk havuç
- Yarım kutu haşlanmış mısır
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 5 yemek kaşığı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Mısır ve tüm zerzevatları rendeleyin ve suyunu alın. Derin bir kapta yumurtaları baharatlar ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
- Zerzevatları ve ince kıyılmış maydanozu yumurtaya ekleyin ve karıştırın.
- Unu kıvamına nazaran dikkatli ekleyin.
- Tavaya biraz sıvı yağı koyup kızdırın akabinde orta ateşe alın.
- Yağı hayli fazla koymayın tavayı kaplasın lakin yüksek olmasın.
- 1 yemek kaşığı dolusu harçtan, yağın içine koyup düzeltin ve gerili önlü kızartıp kağıt havlu serili tabağa alın.
- Soğuk yada ılık servis edebilirsiniz.
