Murtuğa (Van Kahvaltısı)

bencede

Active member
Murtuğa (Van Kahvaltısı) Tanımı İçin Gereçler

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta (Ama iki tane kullanırsanız daha düzgün olur)
  • Çay kaşığının ucunda tuz
Murtuğa (Van Kahvaltısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tavamıza yağlamıştı alıp, kokusu çıkıncaya dek eritiyoruz.
  2. Erime süreci gerçekleştikten daha sonra üzerine unumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Burada değerli olan hem kıvamın akışkan olması birebir vakitte rengi dönene kadar kavrulması.
  3. Unumuz kavrulurken kasede yumurtalarımızı tuzla güzelce çırpıyoruz.
  4. Artık buluşma vakti
    ☺
    çırptığımız yumurtaları içten dışa olacak biçimde unumuza döküyoruz ve tavayı sallayarak pişmesini sağlıyoruz.
  5. Altı piştikten daha sonra bir tabak yardımı ile altını üstüne çeviriyoruz ve üst tarafınıda bir daha çevirerek pişiriyoruz. İşte hazııııır
    ☺
    sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim, deneyen herkese afiyet olsun ????.
Murtuğa (Van Kahvaltısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst