bencede
Active member
Murtuğa (Van Kahvaltısı) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta (Ama iki tane kullanırsanız daha düzgün olur)
- Çay kaşığının ucunda tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavamıza yağlamıştı alıp, kokusu çıkıncaya dek eritiyoruz.
- Erime süreci gerçekleştikten daha sonra üzerine unumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Burada değerli olan hem kıvamın akışkan olması birebir vakitte rengi dönene kadar kavrulması.
- Unumuz kavrulurken kasede yumurtalarımızı tuzla güzelce çırpıyoruz.
- Artık buluşma vakti
- Altı piştikten daha sonra bir tabak yardımı ile altını üstüne çeviriyoruz ve üst tarafınıda bir daha çevirerek pişiriyoruz. İşte hazııııır