bencede
Active member
Muskalı Buzluk Böreği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 10 adet yufka
- Süzme peynir
- 250 gram kaşar peyniri
- Biraz maydanoz
- 100 gram margarin
- 100 gr bitkisel susuz böreklik tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Artan sos üzerine sürülecek
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaşar peynirini rendeleyip süzme peynirimizi ufalayalım üzerine doğradığımız maydanozu ek edip karıştıralım.
- Sos için uygun bir tavaya yağları koyup eritiyoruz. Dikkat edelim yağ kaynamasın.
- Yufkalarımızı 2 ser 2 ser ayıralım.
- Birinci yufkayı masamıza serelim. Her yerine yağ karışımından sürelim.
- 2. Yufkayı da üzerine serelim ve yenidendan yağlayalım.
- 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde keselim.
- Yufkanın ucuna peynirden koyup muska formunda saralım.
- Orta kısımları biraz uzun gelebilir isterseniz o kısımları ortadan ikiye kesebilirsiniz.
- Uç kısmını su ile yapıştıralım.
- Saklama kabımıza yerleştirip ortalarına poşet koymayı unutmayalım birbirine yapışmasın.
- Böreğimiz buzluktan çıkınca buzu çözülmeden her iki tarafına da yağ karışımından sürüp 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.