Muskalı Buzluk Böreği

bencede

Active member
Muskalı Buzluk Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 10 adet yufka
İç harcı:

  • Süzme peynir
  • 250 gram kaşar peyniri
  • Biraz maydanoz
Sosu için:

  • 100 gram margarin
  • 100 gr bitkisel susuz böreklik tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Artan sos üzerine sürülecek
Muskalı Buzluk Böreği Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kaşar peynirini rendeleyip süzme peynirimizi ufalayalım üzerine doğradığımız maydanozu ek edip karıştıralım.
  2. Sos için uygun bir tavaya yağları koyup eritiyoruz. Dikkat edelim yağ kaynamasın.
  3. Yufkalarımızı 2 ser 2 ser ayıralım.
  4. Birinci yufkayı masamıza serelim. Her yerine yağ karışımından sürelim.
  5. 2. Yufkayı da üzerine serelim ve yenidendan yağlayalım.
  6. 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde keselim.
  7. Yufkanın ucuna peynirden koyup muska formunda saralım.
  8. Orta kısımları biraz uzun gelebilir isterseniz o kısımları ortadan ikiye kesebilirsiniz.
  9. Uç kısmını su ile yapıştıralım.
  10. Saklama kabımıza yerleştirip ortalarına poşet koymayı unutmayalım birbirine yapışmasın.
  11. Böreğimiz buzluktan çıkınca buzu çözülmeden her iki tarafına da yağ karışımından sürüp 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun ????.
 
Üst