Nefis Çok Sebzeli Lütenitsa

bencede

Active member
Nefis Çok Sebzeli Lütenitsa Tanımı İçin Gereçler

  • 20 kg kırmızı kapya biber
  • 3 kg patlıcan
  • 1,5 kg havuç
  • 5 kg domates
  • Yarım kg acı biber( isteğe bağlı)
  • 3 kg soğan
  • 500 gram sarımsak
  • 3 demet nane yahut maydanoz ( her ikisi de olabilir)
  • Tuz, karabiber
  • 3 su bardağı sıvı yağ
Nefis Çok Sebzeli Lütenitsa Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencerenin altına 2-3 mm kalınlığında saç koyuyoruz. Ateş direk tesir edip taban tutmasını engellemek için.
  2. Bütün materyallerimizi yıkayıp hazırlıyoruz. (patlıcan ve biberleri isteğe bağlı közleyebiliriz, havuçları haşlayabiliriz).
  3. Domatesleri, soğanları, havuçları doğruyoruz.Tenceremize yerleştiriyoruz.
  4. Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları, naneleri, sarımsakları, acı ve kapya biberleri de ek ederek kaynamaya alıyoruz.
  5. Sık sık karıştırıyoruz.
  6. Gereçler yumuşayıp azaldıkça kalan gereçleri de tencereye ek ediyoruz.
  7. Materyaller yumuşayınca ocağı kapatıp soğumasını bekliyoruz.
  8. Tenceremize 3 bardak yağ alıyoruz.
  9. Gerecimizi evvel robottan geçirip, daha sonra da makarna süzgüsünden geçirerek yine kaynamaya alıyoruz. ( süzgünün üzerine kalanları sofra bezinin üzerinde kurutarak evvel rondodan, daha sonra da makarna süzgüsünden eleyerek sebzeli çeşni elde ettim????herşeyi değerlendirmeye çalıştım).
  10. Karıştırırken patladığı için dikkat ediyoruz.
  11. Ekmeğe sürülme kıvamına gelince baharatları ve tuzu ek ediyoruz.
  12. Sıcak sıcak kavanozlara doldurup havasını alıp aykırı çevirip üzerlerini örtüyoruz.
  13. Soğuduğu vakit dolaba kaldırıyoruz.
Kahvaltılarda, pizzalarda, makarnalarda, yemeklerde keyifle tüketiyoruz.

Açtığımız kavanozu buzdolabında koruma ediyoruz.

Bu ölçülerle 66 adet 330 mgram lık kavanoz doldurdum.

Sağlıklı, hoş günlerde yemek dileğiyle ????.

Afiyet olsun????.
 
Üst