Nefis Yumurta Kapama Tanımı

bencede

Active member
Nefis Yumurta Kapama Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 1 çay bardağı kaşar
  • 1-2 kol maydanoz
  • Baharat (toz kırmızı biber, kekik, karabiber,tuz)
Nefis Yumurta Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Biberi küp küp doğrayalım. Sarımsağı da ince ince doğrayalım.
  2. Sıvıyağ döktüğümüz tavayı biraz ısıtıp içine biber ve sarımsağı ekleyelim ve biraz kavuralım.
  3. Domatesi evvel ikiye bölelim.
  4. daha sonra da dilimleyip kavrulan biberlerin üzerine tek sıra halinde dizelim.
  5. Üzerine biraz baharat serpelim.
  6. Yumurtaları da uzunlamasına ikiye bölelim ve sarı kısımları altta kalacak biçimde tavaya koyalım. Bu evrede yumurtaların üzerine de denk gelecek biçimde biraz daha baharat serpelim.
  7. Sırasıyla kaşar ve maydanozu da ekleyelim ve tavanın kapağını kapatalım. Kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
  8. Sıcak sıcak servis edelim.
  9. Deneyeceklere afiyet olsun????. youtube kanalım dan tanımın görüntüsünü izleyebilirsiniz. Minimiditarifler.
Nefis Yumurta Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst