bencede
Active member
Nefis Yumurta Kapama Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 adet biber
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 1 çay bardağı kaşar
- 1-2 kol maydanoz
- Baharat (toz kırmızı biber, kekik, karabiber,tuz)
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberi küp küp doğrayalım. Sarımsağı da ince ince doğrayalım.
- Sıvıyağ döktüğümüz tavayı biraz ısıtıp içine biber ve sarımsağı ekleyelim ve biraz kavuralım.
- Domatesi evvel ikiye bölelim.
- daha sonra da dilimleyip kavrulan biberlerin üzerine tek sıra halinde dizelim.
- Üzerine biraz baharat serpelim.
- Yumurtaları da uzunlamasına ikiye bölelim ve sarı kısımları altta kalacak biçimde tavaya koyalım. Bu evrede yumurtaların üzerine de denk gelecek biçimde biraz daha baharat serpelim.
- Sırasıyla kaşar ve maydanozu da ekleyelim ve tavanın kapağını kapatalım. Kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
- Sıcak sıcak servis edelim.
- Deneyeceklere afiyet olsun????. youtube kanalım dan tanımın görüntüsünü izleyebilirsiniz. Minimiditarifler.