NFT Çılgınlığına İnternetin Babası da Katıldı; WWW Satışa Çıktı! World Wide Web’in (WWW) babası olarak kabul edilen İngiliz Bilgisayar Bilimcisi Sir Tim Berners-Lee, 1989’da dünyayı sonsuza dek değiştirecek bir şey ile karşı karşıya olduğumuzu biliyordu. Bundan tam 32 yıl daha sonra bugün, hayli değişik bir gelişme yaşandı. Berners-Lee, web’in kaynak kodunu NFT halinde açık artırmaya çıkararak tarihi bir adım atmaya karar verdi.
Barner-Lee, bu sonucunı şu sözlerle deklare etti: “32 yıl evvel, dünya çapında hayli sayıda kişinin de sayesinde, insanlık için kuvvetli bir araç olan geliştirdim. Benim için Web’in en uygun yanı işbirliği ruhu oldu. Gelecekle ilgili kestirimlerde bulunamasam da, tüm bu birikimin, çabucak hemen hayal bile edemediğimiz bir daha sonraki teknolojik dönüşüm için herkese açık ve erişilebilir olacağını samimiyetle umuyorum. NFT’ler, ister sanat yapıtı olsun, ister bunun üzere dijital bir eser olsun, bu alandaki en son oyunu temsil ediyor. Ayrıyeten Web’in ardındaki kökenleri paketlemenin de ülkü bir yolu.“
Barner-Lee, bu sonucunı şu sözlerle deklare etti: “32 yıl evvel, dünya çapında hayli sayıda kişinin de sayesinde, insanlık için kuvvetli bir araç olan geliştirdim. Benim için Web’in en uygun yanı işbirliği ruhu oldu. Gelecekle ilgili kestirimlerde bulunamasam da, tüm bu birikimin, çabucak hemen hayal bile edemediğimiz bir daha sonraki teknolojik dönüşüm için herkese açık ve erişilebilir olacağını samimiyetle umuyorum. NFT’ler, ister sanat yapıtı olsun, ister bunun üzere dijital bir eser olsun, bu alandaki en son oyunu temsil ediyor. Ayrıyeten Web’in ardındaki kökenleri paketlemenin de ülkü bir yolu.“
- Dünya’nın Birinci Tweet’i NFT Olarak Satıldı. Pekala, NFT Nedir?
- Kaynak kodunu içeren yepyeni vakit damgalı evraklar,
- Kodun yaklaşık 9.500 satırının hareketli bir görselleştirmesi,
- Kodun nasıl oluşturulduğunu açıklayan, Lee tarafınca yazılmış bir mektup
- Python kullanılarak özgün belgelerden bir daha oluşturulan tam kodun dijital bir “posteri”.