bencede
Active member
Kusursuz Kıvamıyla Kahvaltılık Sos ( Tam Ölçülü Ve Aşamalarıyla) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 kg domates
- 4 adet irice kırmızı kapya biber
- Yarım kg sivri biber
- 3 baş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı iri tuz (salamuralık tuz)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle domatesleri yıkayalım.
- Kabuklarını soyup 4 e keselim .
- Büyükçe bir tencereye koyalım ve kaynamaya bırakalım.
- Bu ortada kırmızı ve yeşil biberlerimizi minik minik doğrayalım, daha küçük isterseniz rondodan da geçirebilirsiniz fakat ben kaşığa gelecek biçimde olmasını istedim.
- Sarımsakları soyalım tıpkı biçimde doğrayalım.
- Maydanozu doğrayalım ve hazır bekletelim.
- O sırada domateslerimiz kaynadı, blender yardımı ile püre haline getirelim ve kaynatmaya devam edelim.
- Biberleri ekleyelim yaklaşık 10 dk kaynatalım.( biberler solmalı)
- Sarımsakları ekleyelim yine 10 dk kaynatalım.
- Yağ, tuz ve sirkeyi ekleyelim. Çay bardağı ölçüsü görselini ekledim oradan yardım alabilirsiniz.
- Bu ortada tuz ölçüsü az gelirse ekleme yapabilirisiniz tadına bakarak devam edelim lütfen
- Kaynamakta olan sosumuza en son maydanozu ekleyip altını kısalım.
- Evvelce hazırladığımız kavanozları sıralayalım.Ben en küçük kavanozlardan kullandım kahvaltı masasına direk koyabileyim diye.
- Kavanoz kapaklarını her sene kesinlikle yenileyin işinizi riske atmayın.
- Kavanozlara kepçe yardımı ile koyalım, temizlenmiş yeni kapaklarla sıkıca kapatalım ve karşıt çevirip vakumlanmasını sağlayalım.
- Toplamada çıkan sos ölçüsü görsellerde mevcut.
- Hazırlamış olduğumuz kavanozlara yeterlice soğuyana kadar hiç dokunmayalım.
- Soğuduktan daha sonra serin bir yerde koruma edebilirsiniz.