Omlet

bencede

Active member
Omlet Tanımı İçin Materyaller

  • 6 yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu un
  • 1 çay bardağı süt
  • 150 gram bir avuç dolusu kadar kaşar rendesi (ben mozzarella rendesi kullandım isteyen beyaz peynir ekleyebilir)
  • Maydanoz, dereotu. tercihe kalmış
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Omlet Tanımı Yapılışı

  1. Tüm materyalleri el çırpıcısı ile çırpalım.
  2. Ben büyük uzunluk tavada yaptım, 3 adet oldu.
  3. Yapışmaz bir tavaya biraz tereyağı sürelim.
  4. Tıpkı krep yapar üzere karışımdan alıp tavaya dökelim.
  5. Ocağın altı kısık olsun bir anda yanmasın omletimiz.
  6. Altı kızarınca isterseniz bir çevirelim öbür yüzünü, isterseniz öylece servis tabağına alalım.
  7. Tavada iken omletin yari kısmına istediğinizi (kapya biber, peynir. ) yerleştirip katlayabilirsiniz.
❤
Afiyet olsun.
 
Üst