bencede
Active member
Omlet Tanımı İçin Materyaller
Afiyet olsun.
- 6 yumurta
- 1 yemek kaşığı dolu dolu un
- 1 çay bardağı süt
- 150 gram bir avuç dolusu kadar kaşar rendesi (ben mozzarella rendesi kullandım isteyen beyaz peynir ekleyebilir)
- Maydanoz, dereotu. tercihe kalmış
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Tüm materyalleri el çırpıcısı ile çırpalım.
- Ben büyük uzunluk tavada yaptım, 3 adet oldu.
- Yapışmaz bir tavaya biraz tereyağı sürelim.
- Tıpkı krep yapar üzere karışımdan alıp tavaya dökelim.
- Ocağın altı kısık olsun bir anda yanmasın omletimiz.
- Altı kızarınca isterseniz bir çevirelim öbür yüzünü, isterseniz öylece servis tabağına alalım.
- Tavada iken omletin yari kısmına istediğinizi (kapya biber, peynir. ) yerleştirip katlayabilirsiniz.
