Yenilmez
Active member

Mathias Döpfner geçmişte yaptığı açıklamalarla zaten kutuplaşmıştı. Springer patronundan yakın zamanda ortaya çıkan haberler öfkeye neden oluyor.
Axel Springer grubunun başkanı Mathias Döpfner, görünüşe göre Doğu Almanları pek az düşünüyor. Bu, “Zeit” gazetesinin görebildiği Springer evindeki dahili belgelerden ortaya çıkıyor. Döpfner’in bir mesajda “Ossiler ya komünist ya da faşist. Arada yapmıyorlar. İğrenç” yazdığı söyleniyor. Bu makalede yer alan yazım hataları orijinalinden herhangi bir değişiklik yapılmadan alıntılanmıştır.
Döpfner, “Zeit” e göre başka bir mesajda şunları yazdı: “Ossis asla demokrat olmayacak. Belki de eski Doğu Almanya, standart bir ücretle bir tarım ve üretim bölgesine dönüştürülmeli.”
Eski Başbakan Merkel’e sert eleştiri
Görünüşe göre Döpfner, eski Şansölye Angela Merkel hakkında da pek az düşünüyor: “Ülke her pusulayı kaybetti. Ve M aklını yitirdi. O, demokrasinin tabutuna bir çivi. Yakında Afd mutlak çoğunluğa sahip olacak.” Zeit” bilgi mesajı. “M” ile görünüşe göre Merkel’i kastediyor.
Mart 2020’de Almanya’da koronavirüs patlak verdiğinde Merkel’le alay etmesi yeni bir boyuta ulaştı. Döpfner’in 18 Mart 2020’de Merkel’i sert bir şekilde eleştirdikten sonra dönemin “Bild” patronu Julian Reichelt’e yazdığı söyleniyor: “Yorumunun her cümlesine kanla imza attım. Korkarım ana akıma vurmuyorsun. . Çok fazla coşkulu . Çok duygusal . Çok gerçekçi . Çok dürüst . Çok harika . Bunun için kutlandı . Tam da her zamanki gibi hiçbir şey söylemediği için. Bu beni ağlatıyor.”
Döpfner, haberinde korona virüsün kendisini “yaşlılar ve hastalar için tehlikeli” olan “grip” olarak nitelendirdi. Springer’in patronunun “Zeit” olarak alıntıladığı gibi, politikacılar ve iş dünyası liderleri “açık toplumumuzu sonsuza kadar yok edecekler”. “Her şey çok gerçeküstü. Kolektif akıl sağlığının kaybı. Duygu darbesi. Seçkinlerin mutlak başarısızlığı. Bu bir bitiş noktası.”
Siyaset yapma aracı olarak “imaj”
İfşalara göre Döpfner, “Bild” gazetesini de siyaset yapma aracı olarak görüyor gibiydi. “Zeit”, son federal seçim kampanyası sırasında gönderilen mesajları ifade eder.
Ortaya çıkan bilgilere göre, Döpfner’in FDP’yi desteklediği ve Axel Springer yayınevinden gazetecilerin seçim kampanyasında partiyi desteklemesini dilediği söyleniyor. 7 Ağustos 2021’de Döpfner’in şöyle yazdığı söyleniyor: “Son umudumuz FDP. Ancak çok güçlenirse – ve bu olabilir – yeşil-kırmızı felaketinden kaçınılabilir. Artık onlar için yapamayız. . Sonucu göze alanlar sadece korona önlemlerinin çılgınlığında konumlanmıştır. Bu bir vatan borcudur.”
Birlik için alay
Görünüşe göre, Döpfner’in Birliğin şansölye adayı olması gerektiği tartışması sırasında Armin Laschet ve Markus Söder için de fazla zamanı yoktu. 10 Nisan 2021’de Döpfner, “Zeit” e göre şunları yazdı: “Kimse Almanya’yı entelektüel ve yönetsel olarak ikna edici bir şekilde yönetmek için gerekenlere sahip değil. Biri sıkıcı ama kapsamlı ve makul bir şekilde tahmin edilebilir. Diğeri yüzeysel olarak fırsatçı ve kötü bir geçmişe sahip.” Bu yüzden o yalnızca ehven-i şerdir.”
Dokuz gün sonra Söder’e yönelik bir mektup yazdı: “Yapacak. Ama Almanya için çok daha kötü olacak. Sürekli bir not düşürme. Schröder. Merkel. Söder. Bunlar daha önce bir tasarruf bankası bile işletmemesi gereken insanlar. göç ediyorum.”
Döpfner iklim değişikliğini memnuniyetle karşılıyor
Ayrıca Axel Springer Group’un başkanı, iklim değişikliğini memnuniyetle karşıladığı açıklamalarıyla sinirleniyor. Döpfner’in “Çevre politikası – İklim değişikliğinden çok yanayım. Uygarlığın sıcak aşamaları her zaman soğuk olanlardan daha başarılı olmuştur” diye yazdığı söyleniyor. “İklim değişikliğiyle mücadele etmemeliyiz, ona uyum sağlamalıyız.” Nefret ettiği bir şey varsa, o da rüzgar türbinleri.
Döpfner’in haberinde göç konusu da yorumsuz kalmadı: Burada Springer’in patronu, kriterlerin açık ve “oldukça katı” olmasından yana ve “kapıları kim açarsa açsın ırkçılık biçecek”. Din meseleleri söz konusu olduğunda, inananlara hoşgörü gösterilmesini rica ediyor, ancak “hoşgörüsüz hale geldiklerinde hoşgörüsüz” oluyor, gazetenin sözlerini aktardığı aktarılıyor. Vahiylere göre kendisi de şu itirafta bulunmuştur: “Her şeyden önce Siyonizm. Benim ülkem İsrail.”
Gazete, ifşa için son birkaç yıldaki e-postalara ve sohbet mesajlarına güveniyor. Springer’in en yakın yönetim çevresinden geliyorlar, çoğu Döpfner’in kendisinden. “Zeit”e göre bazı mesajlar sabahın erken saatlerinde veya gece yazıldı.