bencede
Active member
Pankek (Pratik Metodu İle) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- Bir tutam tuz
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpalım, güzelce köpürtelim.
- Başka materyalleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam haline getirelim.
- Yanmaz döküm yada teflon tavamızda kaşıkla dökerek istediğiniz boyutlarda pankekler elde edin.
- Şayet meskende küçük pet su şişeniz var ise epey pratik bir biçimde hamuru dökebilirsiniz, pankek hamurunu şişeye doldurun, mavi kapağını bıçak yada delici bir aletle yuvarlakça açın ve şişeyi kapatın, tavaya istediğiniz boyuta gelene kadar sıkarak biçim verin
- Tavanın altı orta ateşte yanmalı, ne fazlaca açık ne de fazlaca kısık olmalı.
- Pankeklerin üzeri kabarcık olduğunda olmuş demektir.
- Dikkatlice çevirin.Diğer tarafını da pişirin.
- Hamur bitene kadar pankekleri hazırlayın.
- Meyvelerle , pudraşekeri , çikolata yada bal ile nasıl seviyorsanız servis edebilirsiniz.