Pankek

bencede

Active member
Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı+ 1 su bardağından iki parmak eksik un
Pankek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karıştırma kabına 2 yumurta ve şekeri alıp birkaç dakika mikser ile çırpalım. Yumurtalı karışımın üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip yine çırpalım.
  2. Kabartma tozu, vanilya ve unu bir tutam tuz ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım.
  3. Tavamızı bir peçete ile yağlayıp (Kızartma sürecinde epey fazla yağlamaya gerek yok, yapışmayacağı ölçü yeterli) ısıtalım.
  4. Bir kaşık yardımı ile döktüğümüz karışımı kızarana dek çift taraflı pişirelim. Mevsim meyveleri, bal ve çikolata ile servis edebilirsiniz.
 
Üst