bencede
Active member
Pankek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım fincan sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı+ 1 su bardağından iki parmak eksik un
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına 2 yumurta ve şekeri alıp birkaç dakika mikser ile çırpalım. Yumurtalı karışımın üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip yine çırpalım.
- Kabartma tozu, vanilya ve unu bir tutam tuz ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım.
- Tavamızı bir peçete ile yağlayıp (Kızartma sürecinde epey fazla yağlamaya gerek yok, yapışmayacağı ölçü yeterli) ısıtalım.
- Bir kaşık yardımı ile döktüğümüz karışımı kızarana dek çift taraflı pişirelim. Mevsim meyveleri, bal ve çikolata ile servis edebilirsiniz.