bencede
Active member
Pankek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 – 1,5 su bardağı kadar un
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyalleri bir kaba alıp çırpıcı ile çırpıyoruz. Çok su üzere olmasan akışkan olasaya kadar çırpıyoruz.
- daha sonra kısık ateşte ısıttığımız tabanı düz olan tavamıza bir kaşık sayesinde istenilen büyüklükte pankek harcımızı döküyoruz.
- Üstü kabarcık kabarcık olunca bir ıspatula sayesinde karşıt çeviriyoruz epey tutmadan piştiğini denetim edip sırayla tabağa alıyoruz.
- Daha bu sabah yaptım hepinize afiyet olsun.