Pankek

bencede

Active member
Pankek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 – 1,5 su bardağı kadar un
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bütün materyalleri bir kaba alıp çırpıcı ile çırpıyoruz. Çok su üzere olmasan akışkan olasaya kadar çırpıyoruz.
  2. daha sonra kısık ateşte ısıttığımız tabanı düz olan tavamıza bir kaşık sayesinde istenilen büyüklükte pankek harcımızı döküyoruz.
  3. Üstü kabarcık kabarcık olunca bir ıspatula sayesinde karşıt çeviriyoruz epey tutmadan piştiğini denetim edip sırayla tabağa alıyoruz.
  4. Daha bu sabah yaptım hepinize afiyet olsun.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst