Patates Kroket

bencede

Active member
Patates Kroket Tanımı İçin Materyaller

  • 2 orta uzunluk patates
  • 4 -5 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta (birinin akını ayıralım)
  • Tuz, karabiber
İçine;

  • 100 gr kadar kaşar
Bulamak için;

  • Yumurta akı
  • Galeta unu
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Patates Kroket Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Haşlanmış soğumuş patatesleri ezip içine yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
  2. Yavaş yavaş unu ek edelim yoğuralım unu az gelirse az daha ekleyebilirsiniz.
  3. Kaşarları ince dilimler yapalım.
  4. Patates hamurundan bir kesim alıp elimizde açalım(ele yapışıyorsa yavaşça unlayalım elimizi) ortasına kaşar koyup kapatalım.
  5. Hepsine birebir süreci yapıp kenara alalım.
  6. Yağı kızdıralım ocağın altını kısalım.
  7. Hazırladığımız kroketleri evvel yumurta akına daha sonra galetaya batırıp tavaya alalım artlı önlü kızartalım.
  8. Hepsine birebir süreci yaptıktan daha sonra servise hazırdır afiyet olsun????????????.
Patates Kroket Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst