bencede
Active member
Patates Kroket Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 orta uzunluk patates
- 4 -5 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta (birinin akını ayıralım)
- Tuz, karabiber
- 100 gr kadar kaşar
- Yumurta akı
- Galeta unu
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Haşlanmış soğumuş patatesleri ezip içine yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ek edelim yoğuralım unu az gelirse az daha ekleyebilirsiniz.
- Kaşarları ince dilimler yapalım.
- Patates hamurundan bir kesim alıp elimizde açalım(ele yapışıyorsa yavaşça unlayalım elimizi) ortasına kaşar koyup kapatalım.
- Hepsine birebir süreci yapıp kenara alalım.
- Yağı kızdıralım ocağın altını kısalım.
- Hazırladığımız kroketleri evvel yumurta akına daha sonra galetaya batırıp tavaya alalım artlı önlü kızartalım.
- Hepsine birebir süreci yaptıktan daha sonra servise hazırdır afiyet olsun????????????.