Patates Pizza

bencede

Active member
Patates Pizza Tanımı İçin Gereçler

• 1 patates
  • 2 yumurta
  • 1 domates
  • 7-8 tane zeytin
  • 10 cm kadar sucuk
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Patates Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

Kahvaltılarınızda severek yiyebileceğini pratik ve lezzetli bir tanım: patates pizza ????.

1. Öncelikle patatesimizi yıkayıp, kabuklarını soyup ne fazlaca ince ne hayli kalın olacak biçimde dilimleyelim, tavanızın ebatına bakılırsa büyük yahut küçük patates kullanabilirsiniz benim tavam küçük olduğundan orta büyüklükte bir patates kullandım.
  2. Artık tavamıza bir ölçü sıvı yağ alıp patatesleri 10-15 dakika ağzı kapalı biçimde yumuşayıncaya kadar artlı önlü pişirelim. (ben o esnada başka gereçleri hazırladığımdan biraz fazla kızardı ????????‍
    ♀
    siz denetim etmeyi unutmayın :)).
  3. Patatesler pişerken siz başka materyallerinizi hazırlayın hazırladığınız kişi sayısına göre materyallerinizi arttırabilirsiniz. Evvel iki yumurtayı tuz, karabiber ve pul biberle çırpın, başka bir kaba ise domates, sucuk ve zeytinimizi minik minik doğrayalım.
  4. Patatesler piştikten daha sonra evvel yumurtayı tavamıza ekleyelim üzerine de kalan materyallerinizi eşit biçimde yayalım ve bir daha pişmeye bırakalım, ben kapağını bir daha kapattım gereçler yeterlice pişsin diye.
  5. Bu materyallerde pişerken bir daha isteğinize nazaran kaşarı rendeleyip en üste ekleyelim ve bir daha ağzını kapatıp erimesini bekleyelim, eridikten daha sonra pizzamız hazır ????????.
  6. Sıcak servis yapalım ve afiyetle yiyelim ????????.
Patates Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı