bencede
Active member
Patatesin En Lezzetli En Çıtır Hali (Çıtır Patates Tarifi) İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.
Bu ve öbür tariflerimin ayrıntılı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma da beklerim
.
- 2 adet patates
- Haşlamak için su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Bol sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda patatesleri soyarak dilimleyelim ve bir tencereye alarak üzerine gelecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve ocağa alalım.
- Kaynadıktan daha sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Patatesler yumuşadıktan daha sonra ocaktan alarak suyunu süzelim ve farklı bir kaba alarak çatal ya da ezici sayesinde patatesleri ezelim.
- Patateslerin üzerine nişasta, kabartma tozu, tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştıralım.
- Akabinde elimizle yoğuralım ele yapışmayan hamur kıvamına gelecektir.
- Hazır olunca iki yağlı kağıt ortasına alarak merdane ya da oklava sayesinde açalım. Çok fazla inceltmeyelim. Görüntüde nasıl olması gerektiğini daha ayrıntılı gorebilirsiniz.
- İncelttikten daha sonra kenarlarını bıçakla düzelterek baklava dilimi biçiminde keselim.
- Artan hamura da tıpkı süreci uygulayalım.
- Başka tarafta geniş bir tavada bol sıvı yağı kızdıralım ve hazırladığımız patates hamurlarını kızgın yağa atarak önlü artlı kızartalım.
- Kızaranları kağıt havlu üzerine alalım ki fazla yağını çeksin.

Bu ve öbür tariflerimin ayrıntılı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma da beklerim
