Patatesli Bazlama (Anne Eli Değmiş Gibi)

bencede

Active member
Patatesli Bazlama (Anne Eli Değmiş Gibi) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 2,2 su bardağı ılık su
  • 4-4,5 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 pk ınstant maya (11 gr)
İç harcı için;

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber, toz kırmızı biber
Yağlamak için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Patatesli Bazlama (Anne Eli Değmiş Gibi) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle iç harcımızı yapalım,soğuması gerekiyor.
  2. 1 adet kuru soğanı küçük küçük doğrayıp sıvıyağda kavuralım.
  3. Patatesleri rendeleyip bir kaba alalım, suyunu avucumuzda sıkarak patatesleri soğanın içine ek edelim.
  4. Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar orta ara karıştırarak kavuralım.
  5. En son tuzu ve baharatları ekleyerek ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
  6. Hamur için; ılık su, tuz, şeker ve en son unu ekleyerek yoğuralım.
  7. Un ölçüsünü denetimli ekleyelim, yavaşça ele yapışan orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
  8. Üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım.
  9. Mayalanan hamuru 13 eşit bezeye bölüp yumak yapalım.
  10. Sırayla yavaşça unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açalım, bir tarafına iç harcımızdan koyup D halinde kapatalım.
  11. Yanmaz tavamızda gerili önlü pişirelim.
  12. Tüm bezelere tıpkı süreci yapıp bitirelim.
  13. Tereyağımızı tavada eritelim,hafifçe kızdıralım.
  14. Fırça sayesinde bazlamalarımıza sürüp servis edelim.
Yumuşacık bazlamalarımız hazır afiyetle
?
 
Üst