bencede
Active member
Patatesli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kuru soğan
- Yarım demetten epeyce az maydanoz
- 2 kol pırasa
- Kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Tuz karabiber pulbiber
- Yumurta ve yoğurdu kendiniz çırpın.
- çabucak sonrasında sıvı yağ ekleyin çırpın.
- daha sonrada küp küp doğradığınız patates ve soğanları ekleyin.
- Pırasaları maydanozları da ince ince doğrayıp ekleyin karıştırın ve geri kalan malzemeyi de ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt koyduğunuz büyük kare yada büyük yuvarlak borcama alın.
- En üstüne yumurta sarısı sürün. 180 derecede pişirin.