Patatesli Omlet

bencede

Active member
Patatesli Omlet Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 kase kaşar peyniri
Patatesli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri rendeleyelim ve suyunu elimizle uygunca sıkalım.
  2. Üzerine baharatını ve tuzunu atıp karıştıralım.
  3. Bir tavanın içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
  4. Üzerine patateslerin yarısını dökerek bir kaşık sayesinde sıkılaştıralım.
  5. Ağzını kapatarak orta ateşte kızarana kadar pişirip bir kapak sayesinde aksi çevirelim ve bir daha tavaya sıvı yağ ekleyerek öbür tarafını da kızartıp üzerine 2 adet çırpılmış yumurtayı dökelim.
  6. Ağzı kapalı pişirelim yumurtalar pişince kaşar peyniri atıp eriyene kadar daha ağzı kapalı bir biçimde pişirip istediğimiz biçimde servis yapalım. (hazırladığımız patatesleri iki kesimde pişiriyoruz daha hoş pişmesi için).
Patatesli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst