bencede
Active member
Patatesli Omlet Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet orta uzunluk patates
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 kase kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri rendeleyelim ve suyunu elimizle uygunca sıkalım.
- Üzerine baharatını ve tuzunu atıp karıştıralım.
- Bir tavanın içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
- Üzerine patateslerin yarısını dökerek bir kaşık sayesinde sıkılaştıralım.
- Ağzını kapatarak orta ateşte kızarana kadar pişirip bir kapak sayesinde aksi çevirelim ve bir daha tavaya sıvı yağ ekleyerek öbür tarafını da kızartıp üzerine 2 adet çırpılmış yumurtayı dökelim.
- Ağzı kapalı pişirelim yumurtalar pişince kaşar peyniri atıp eriyene kadar daha ağzı kapalı bir biçimde pişirip istediğimiz biçimde servis yapalım. (hazırladığımız patatesleri iki kesimde pişiriyoruz daha hoş pişmesi için).