Patatesli Sufle

bencede

Active member
Patatesli Sufle Tanımı İçin Materyaller

  • 4 tane yumurta (yumurtalar küçükse 5 tane)
  • 3 tane ortaboy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı peynir kırığı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz (peynir tuzluysa katmayın)
Patatesli Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel patatesleri soyun ,cips halinde doğrayın.
  2. 20 dakika tuzlu suda bekletin.
  3. daha sonra süzün bol suyla yıkayıp süzdürün.
  4. Karıştırma kabına evvel yumurtaları kırın, yeterlice çırpın.
  5. Bütün malzemeyi ekleyin düzgünce karıştırın.
  6. En son patatesleri ekleyin.
  7. Kek kalıbını yahut borcamı yağlayın.Hamuru koyun.
  8. 180 derece fırında pişirin afiyet olsun.
Patatesli Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst