bencede
Active member
Patatesli Sufle Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 tane yumurta (yumurtalar küçükse 5 tane)
- 3 tane ortaboy patates
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı peynir kırığı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
- 1 çay kaşığı tuz (peynir tuzluysa katmayın)
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel patatesleri soyun ,cips halinde doğrayın.
- 20 dakika tuzlu suda bekletin.
- daha sonra süzün bol suyla yıkayıp süzdürün.
- Karıştırma kabına evvel yumurtaları kırın, yeterlice çırpın.
- Bütün malzemeyi ekleyin düzgünce karıştırın.
- En son patatesleri ekleyin.
- Kek kalıbını yahut borcamı yağlayın.Hamuru koyun.
- 180 derece fırında pişirin afiyet olsun.