bencede
Active member
Patatesli Ve Kaşarlı Pişi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
- Kızartmak için sıvı yağ
- 4 adet patates
- Baharat
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün malzemeyi karıştırıp unu ekleyin hamur yumuşak olacak yarım saat mayalansın.
- Küçük bezeler alın dinlenmeye bırakın.
- Birazını da açıp kaşarlı yapabilirsiniz. Benim üzere ister beze yapıp patatesli üzere bezenin içine koyup yuvarlayın isterseniz de benim yaptığım üzere merdaneyle açıp kareler kesip kaşarı koyup sarın.
- Patates ve kaşarları bitirince birinci hamurdan kızartmaya başlayabilirsiniz.
- Patatesleri haşlayın içine tuz baharat koyup karıştırın.