Patatesli Ve Kaşarlı Pişi

bencede

Active member
Patatesli Ve Kaşarlı Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 4 adet patates
  • Baharat
Patatesli Ve Kaşarlı Pişi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bütün malzemeyi karıştırıp unu ekleyin hamur yumuşak olacak yarım saat mayalansın.
  2. Küçük bezeler alın dinlenmeye bırakın.
  3. Birazını da açıp kaşarlı yapabilirsiniz. Benim üzere ister beze yapıp patatesli üzere bezenin içine koyup yuvarlayın isterseniz de benim yaptığım üzere merdaneyle açıp kareler kesip kaşarı koyup sarın.
  4. Patates ve kaşarları bitirince birinci hamurdan kızartmaya başlayabilirsiniz.
  5. Patatesleri haşlayın içine tuz baharat koyup karıştırın.
 
Üst