bencede
Active member
Patatesli Yumurta (Yumpat) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet iri patates
- 1 parmak sucuk
- 3 yumurta
- 1 kase kaşar rendesi
- Tuz, kırmızı pulbiber, nane, kekik, karabiber
- Patatesi küçük küpler halinde doğruyoruz ve tavaya alıyoruz.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküyoruz. Tavayı kapatıp orta ateşte patatesleri pişiriyoruz.
- Pişen patateslerin üstüne küp küp doğradığımız sucukları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- 3 yumurtayı bir kaseye kırıyoruz. Baharatları göz sonucu zevkimize bakılırsa ekliyoruz. (mesela sucuk acılıysa kırmızı pulbiber az ekleyin. )
- Ve yumurtayı çırpıyoruz. daha sonra tavaya patates ve sucukların üstüne döküyoruz.
- Tavanın üstünü kapatıyoruz. Yumurta da pişince altını kısıyoruz ve kaşar rendesini üstüne serpiştiriyoruz.
- Kaşar eriyince hazırdır.