bencede
Active member
Patlıcan Sevmeyenlerin Bile Bayıla Bayıla Yiyeceği Patlıcan Omlet Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk patlıcan
- 1 tane kapya biber (Ben şili biber koydum))
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 50 gram kaşar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı (Sıvı yağda olur)
- Yarım domates
- 1 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanı fotoğraftaki üzere soyup. Rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz biberimizi doğrayıp tavaya alalım tereyağını ekleyip ateşe alıp pişirmeye başlayalım birkaç dakika ateşte karıştıra karıştıra pişirip ateşten alalım.
- Soğuması için genişçe bir kabın içine alıp 10 dakika kadar soğumasını bekleyelim.
- Soğumuş patlıcanın içine kaşar hariç öteki malzemelerinide ekleyip karıştıralım.
- Zeytinyağı eklemiş olduğumuz tava ısınınca patlıcan karışımımızı dökelim.
- Orta ateşte kapağı kapalı bir biçimde 5 yada 6 dakika ortasında pişiriyoruz.
- Kapağını açıp fotoğraftaki üzere kaşarı yerleştirip yarım domatesi ince ince doğrayıp kaşarın üzerine ekleyelim domateslerin üzerinede azıcık tuz ekleyip omletimizi fotoğraftaki üzere kaşarın üzerine kapatıyoruz..
- Birkaçdakika daha pişirip ateşten alıyoruz servise hazır afiyet olsun