Peynirli Kaşık Dökmesi

bencede

Active member
Peynirli Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Gereçler

  • ️2 adet yumurta
  • ️1 su bardağı yoğurt
  • ️1 çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 kase beyaz peynir
  • ️Bir tutam maydanoz
  • ️1.5 su bardağı un
  • ️Tuz
  • Kızartmak için biraz sıvı yağ
Peynirli Kaşık Dökmesi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Uygun bir kaba yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu çırpma teli yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Akabinde kabartma tozu ve 1, 5 su bardağı unu ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  3. Gerekirse bir ölçü daha ekleyebilirsiniz, koyu kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
  4. Maydonoz ve peyniride ekliyoruz.
  5. Teflon tavanın tabanını az yağlıyoruz.
  6. Karışımdan birer kaşık koyalım ve hafifçeçe yaydıralım.
  7. Orta ateşte iki taraflı pişiriyoruz.
  8. Tüm hamur bu türlü pişirildikten daha sonra servise hazır ????.
 
Üst