bencede
Active member
Peynirli Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 +1/3 su bardağı un denetimli
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı dolu beyaz peynir
- Tuz, pulbiber
- 2-3 kısım maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- Yumurta ,sıvı yağ ve sütü uygun bir kaba alıp çırpalım.
- Üzerine kabartma tozu ve unu ek edip bir daha çırpalım.
- Son olarak tuz, pulbiber, kaşar peyniri, beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozlarıda ek edip kaşıkla güzelce karıştıralım.
- Yağsız teflon tavayı ısıtalım. 1 kaşık yardımı ile hamurdan alıp tavaya koyalım kaşığın art kısmıyla hamura biçim verelim.
- Üzeri göz göz oluncaya dek kısık ateşte pişirelim.
- çabucak sonrasında aksi çevirip öteki tarafınıda pişirelim.
- İster sıcak ister soğuk servis ede bilirsiniz. Afiyet olsun.