Peynirli Pankek

bencede

Active member
Peynirli Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 +1/3 su bardağı un denetimli
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı dolu beyaz peynir
  • Tuz, pulbiber
  • 2-3 kısım maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
Peynirli Pankek Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta ,sıvı yağ ve sütü uygun bir kaba alıp çırpalım.
  2. Üzerine kabartma tozu ve unu ek edip bir daha çırpalım.
  3. Son olarak tuz, pulbiber, kaşar peyniri, beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozlarıda ek edip kaşıkla güzelce karıştıralım.
  4. Yağsız teflon tavayı ısıtalım. 1 kaşık yardımı ile hamurdan alıp tavaya koyalım kaşığın art kısmıyla hamura biçim verelim.
  5. Üzeri göz göz oluncaya dek kısık ateşte pişirelim.
  6. çabucak sonrasında aksi çevirip öteki tarafınıda pişirelim.
  7. İster sıcak ister soğuk servis ede bilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Üst