Peynirli Pişim (Mayasız)

bencede

Active member
Peynirli Pişim (Mayasız) Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay bardağı peynir
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 2 su bardağı un
Kızartmak için:

  • Sıvıyağ
Açmak için:

  • Un
Peynirli Pişim (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru için gerekli gereçler yoğurulur.
  2. Ele yapışan bir hamur olacak.
  3. Ben makinada yoğurdum, el ile yoğuracaksanız eldiven takmanızı öneririm.
  4. Ortada tuz serper üzere un serperek yoğurabilirsiniz, yoğurulmayacak biçimde ise.
  5. Yoğurulan hamur unlanmış tezgahta açılır.
  6. Açılan hamurun üzerine un serperek dilediğiniz biçimde kesebilirsiniz.
  7. Sıvıyağı uygun bir tava yahut küçük tencereye ek edip yüksek derecede ısıtıyoruz.
  8. Isınan tencerenin ıssısı düşürülür orta ıssıya.
  9. Örneğin benim ocağım 9 düzeyli, 6 buçuk düzeyinde gerili önlü pişileri pişirdim.
  10. Kızartılan pişileri kağıt havluya serebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun.

Peynirli Pişim (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst