bencede
Active member
Peynirli Pişim (Mayasız) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
Not EkleTanımı Yazdır
Peynirli Pişim (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 çay bardağı peynir
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
- 2 su bardağı un
- Sıvıyağ
- Un
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için gerekli gereçler yoğurulur.
- Ele yapışan bir hamur olacak.
- Ben makinada yoğurdum, el ile yoğuracaksanız eldiven takmanızı öneririm.
- Ortada tuz serper üzere un serperek yoğurabilirsiniz, yoğurulmayacak biçimde ise.
- Yoğurulan hamur unlanmış tezgahta açılır.
- Açılan hamurun üzerine un serperek dilediğiniz biçimde kesebilirsiniz.
- Sıvıyağı uygun bir tava yahut küçük tencereye ek edip yüksek derecede ısıtıyoruz.
- Isınan tencerenin ıssısı düşürülür orta ıssıya.
- Örneğin benim ocağım 9 düzeyli, 6 buçuk düzeyinde gerili önlü pişileri pişirdim.
- Kızartılan pişileri kağıt havluya serebilirsiniz.
Peynirli Pişim (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı