bencede
Active member
Pratik Karadeniz Yağlaması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyük bazlama
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 su barağı tel peynir
- 50 gr tereyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırından aldığımız hazır bazlamanın kenardan iki santim bırakıp ortasını oyun ve çıkarın.
- İçine tel peynir serpin.
- Üzerine kaşar rendesi ve 200 derece ısıtılmış fırına ızgaranın üzerine koyun ve fırında peynirler eriyene kadar pişsin.
- Tereyağını minik modüller koparıp peynirlerin üzerine yerleştir.
- Fırına yine ver.
- En son yumurtayı kır.
- Yumurta istenilen kıvama gelince çıkarıp bazlamanın kenarlarını tereyağıyla yağla afiyet olsun.