Pratik Sebzeli Kahvaltı Keki (Yumuşacık Tuzlu)

bencede

Active member
Pratik Sebzeli Kahvaltı Keki (Yumuşacık Tuzlu) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 100-150 gram peynir
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 3 yemek kaşığı siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı kadar yeşil zeytin
  • Yarım demet dere otu
  • Biraz maydanoz
  • 2 su bardağı un (Kontrollü)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı kadar maden suyu
Üzerine

  • Çörek otu
  • Susam
Pratik Sebzeli Kahvaltı Keki (Yumuşacık Tuzlu) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle havuç, kapya biber, çekirdekleri alınmış siyah ve yeşil zeytin küçük küçük doğranır.
  2. Dere otu ve maydanoz ince ince kıyılır. Bir kaba peynir ufalanır.
  3. Karıştırma kabı içine yumurta, süt, sıvı yağ, yoğurt, tuz alınır ve çırpılır. Üstüne elenerek un ve kabartma tozu ve soda eklenir, karıştırılır.
  4. Evvelce doğranan sebzeler, zeytin bezelye ve peynir eklenerek spatula ile karıştırılır.
  5. Pişirilecek kabın tabanına biraz sıvı yağ dökülerek yağlanır. İçine hazırlanan tuzlu kek karışımı dökülür.
  6. Üstüne susam ve çörek otu atılarak evvelde ısıtılan 190 derece fırında 35 dakika kadar pişirilir.
  7. Üzeri kızartıp içi pişince çıkarılıp servis edilir. Olağanüstü lezzeti deneyecek herkese afiyet olsun ????????.
 
Üst