Pufuduk Pişi

bencede

Active member
Pufuduk Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 4 su bardağı un ( süzgeçte elenmesi gerekiyor)
  • 2 tane yumurta ( oda sıcaklığında tercihen)
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 yemek kaşığı hazır yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık süt ( soğuk yahut sıcak olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor)
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Pufuduk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Unu kişi sayısına nazaran yapılabilir.
  2. Yumurta, maya, yoğurt, kabartma tozu birebir ölçüde olmalı.
  3. Bütün materyalleri kulak göğsü kıvamında yoğrulup 1 saat dinlendirelim.
  4. Hamur şişince oklava ile açıp formlarla kesip kızgın yağda kızartılabilir.
    Afiyet olsun ????.
Pufuduk Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst