bencede
Active member
Renkli Omlet Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 tane yumurta
- 1 tane kapya biber
- 3 dilim sağlam
- 6-7 tane mantar
- Kaşar peyniri küçük kase (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel iç kısmı temizlenip yıkanmış biberi doğrayalım.
- Mantarların kabuklarını temizleyip onlarıda doğrayalım.
- Salam dilimlerini şerit halinde keselim.
- Tavaya sıvı yağ dökelim ve biberleri biraz soteleyelim .
- Akabinde mantarları ek edelim.
- Mantarlar küçülene kadar soteleyelim.
- sonrasındasında salamlarıda ekleyelim, 1-2 kez karıştırdıktan daha sonra bir tabağa alalım.
- Yumurtaları kıralım içine 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyip karıştıralım.
- Tavaya yumurtayı dökelim ve kapağını kapatalım kısık ateşte 2-3 dk tutalım.
- Akabinde biberli mantarlı karışımını omletin yarısına kadar kaşıkla yayalım ve kaşar peyniri ek edelim .
- Kapağını kapatalım en kısık ateşte 1-2 dakika daha tutalım.