Renkli Omlet

bencede

Active member
Renkli Omlet Tanımı İçin Gereçler

  • 3 tane yumurta
  • 1 tane kapya biber
  • 3 dilim sağlam
  • 6-7 tane mantar
  • Kaşar peyniri küçük kase (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
Renkli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel iç kısmı temizlenip yıkanmış biberi doğrayalım.
  2. Mantarların kabuklarını temizleyip onlarıda doğrayalım.
  3. Salam dilimlerini şerit halinde keselim.
  4. Tavaya sıvı yağ dökelim ve biberleri biraz soteleyelim .
  5. Akabinde mantarları ek edelim.
  6. Mantarlar küçülene kadar soteleyelim.
  7. sonrasındasında salamlarıda ekleyelim, 1-2 kez karıştırdıktan daha sonra bir tabağa alalım.
  8. Yumurtaları kıralım içine 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyip karıştıralım.
  9. Tavaya yumurtayı dökelim ve kapağını kapatalım kısık ateşte 2-3 dk tutalım.
  10. Akabinde biberli mantarlı karışımını omletin yarısına kadar kaşıkla yayalım ve kaşar peyniri ek edelim .
  11. Kapağını kapatalım en kısık ateşte 1-2 dakika daha tutalım.
Renkli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst