Ricky Kej'in Grammy Adayı Şafak Vakti Albümünün Sağlığa Faydalarını Değerlendiren Klinik Araştırmalar

SuGiBi

New member
67. Grammy Ödülleri'nin adayları Cuma günü açıklandı. Üç kez Grammy kazanan Ricky Kej, albümüyle En İyi New Age, Ambient veya Chant Albümü kategorisinde aday gösterildi. Şafak Vakti. Kej, müziğini çevresel konularda farkındalık yaratmak için bir araç olarak kullanmaya yabancı değil. Ancak son albümü Şafak Vaktizihinsel sağlığa ve iç huzurumuz ile etrafımızdaki çevre arasındaki bağlantıya odaklanarak farklı bir yön alıyor. Müzisyen, Haberler'ye verdiği özel röportajda olayın arkasındaki hikayeyi paylaştı. Şafak Vakti ve bu albümü şekillendiren ilhamı ve felsefeyi ortaya çıkardı. Dahası, Kej bu vizyonu bir adım daha ileriye taşıyor ve Stanford Global Health ve Stanford Biyo Tasarım Okulu ile işbirliği yaparak bunun nasıl yapılacağını araştırmak için klinik araştırmalara başlıyor. Şafak Vakti sağlık üzerinde olumlu bir etkisi olabilir.

“Bu amacı daha da ileriye taşımak için Stanford Global sağlık ve Stanford Biyo Tasarım Okulu ile işbirliği yapıyorum ve bunun nasıl olduğunu görmek için hastalar üzerinde klinik deneylere başlıyoruz. Şafak Vakti sağlık üzerinde olumlu etkisi ve bilimin desteğinin önemi var ve umarım yakın gelecekte doktorların gerçekten reçete yazabileceği bir aşamaya ulaşacağız'Şafak Vakti hastalarına fizyoterapi ve ilaçları nasıl reçete ettiklerini anlatıyorlar. Stanford Üniversitesi Stanford Global Health'e ek olarak 'Şafak Vakti'. Bu müziği yarattığım için beni tebrik ettiler ve bu müziğin gerçekten de Hindistan kökenli sağlıklı yaşam müziği olduğunu ve zihinsel sağlığın küresel yükünü hafifletebileceğini söylediler.” dedi Ricky Kej, Haberler'ye.

Ayrıca, “Aslında ilginç bir hikaye. Yıl 2015'ti sanırım. Bu programı izliyordum. Samvat burası bir Hindu Budist toplantısıdır. Ve Başbakan Modi o kardinaller toplantısında konuşuyordu. Çevredeki dengesizliklerin ve kirliliklerin zihindeki kirliliklerin doğrudan bir yansıması olduğuna dair şu alıntıyı söylemişti. Ve bu beni oldukça etkiledi, bunun doğru olduğu oldukça açık ve sonra bunun temelde eski Hint ve Budist felsefesinde çevredeki kirliliklerin zihnin yansıması olduğunu ve kişinin çevreyi arındırmak için ihtiyaç duyduğunu fark ettim. Önce zihnini arındır.”

“Mantıksal olarak düşünürseniz kesinlikle doğru. İşte o zaman zihinsel sağlığı anlatan ve metal stresini ortadan kaldıran müzik yaratmaya başladım. Hint kökenli sağlıklı yaşam müzik formları olan Hint raag'larından yola çıktım. Dokuz raag seçtim ve “Bu paçavralara dayanarak dokuz parça müzik yaptım. İşte bu albümün adı da tam olarak 'Break of Dawn'. Bu, müzik aracılığıyla Hindistan'a dayanan köklü bir sağlıklı yaşamdır” diye ekledi Kej.

Albümü dinlemek için ideal ortam sorulduğunda Ricky Kej, sesin gücüne olan geleneksel inanca dikkat çekti. Brahma Muhurat- Şafaktan hemen önceki, zihnin olumlu etkilere en açık olduğu zamandır. “Bu konuda pek bir şey bilmiyorum” dedi Brahma Muhurat ama şunu söyleyebilirim ki, bu albümü dinleyen varsa %100 eminim… 9 şarkıdan oluşan bir saat uzunluğunda… eğer biri bu albümü dinlerse, size meydan okuyabilirim ki, dinlemekten çıkacaklar. bu albüm çok daha iyi, çok daha neşeli, daha az stresli ve çok daha mutlu hissettiriyor. Bunu temin ederim.”

Ricky Kej ayrıca zihinsel sağlığa kendi yaklaşımından da bahsetti. Son derece başarılı kariyerinin baskılarına rağmen müzisyen, kendi zihinsel sağlığını bilinçli olarak yönetmek için çok az şey yaptığını paylaştı. “Aslında çok az şey yapıyorum, bu da doğru bir şey değil. Benim için hatırladığımdan beri tutkum müzikti. Çocukluğumdan beri hep müzisyen oldum. “Müzik enstrümanı çalmadığım hayatım” diye açıkladı.

ICYDK, Ricky Kej, 2015'te ilk Grammy'sini kazandı. Samsara Rüzgarları Wouter Kellerman ile birlikte 2022'de ikinci Grammy'sini kazandı. İlahi GelgitlerThe Police'ten Stewart Copeland'la birlikte albümü. Her ikisi de En İyi Yeni Çağ Albümü kategorisinde onurlandırıldı ve Kej'in üçüncü Grammy'si, 2023'te albümün sürükleyici sesli versiyonuyla geldi. İlahi GelgitlerEn İyi Sürükleyici Ses Albümü ödülünü kazandı.

Grammy 2025 için albümüyle karşı karşıya geldi Bölüm II: Şafaktan Önce Hava Ne Kadar Karanlık sitarist, şarkıcı-söz yazarı ve besteci Anoushka Shankar'ın yazdığı, Işığın Savaşçıları Hint kökenli sanatçı Radhika Vekaria ve Triveni tarafından girişimci ve sanatçı Chandrika Tandon tarafından tasarlanan, flütçü Wouter Kellerman ve çellist Eru Matsumoto ile birlikte yaratıldı.