Sarımsaklı Ekmek

bencede

Active member
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:

  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket maya
  • Yarım bardaktan az fazla su
  • (hamurunuzun kıvamına nazaran ölçü artabilir yahut eksilebilir)
Sosu için;

  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam kekik
  • 1 fiske tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı mayonez(isteğe bağlı)
Üzeri için;

  • Kaşar
  • Domates
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel hamurumuzu hazırlayalım.
  2. Su hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıp harmanlayalım.
  3. daha sonrasında suyu ek edip ele yapışan hoş bir hamur kıvamına getirelim.
  4. Bir saat kadar ılık ortamda mayalamaya bırakalım.
  5. Güzelce mayalanan hamuru kalınca olacak biçimde açıyoruz.
  6. Üzerine kesitler atıyoruz.
  7. Sosu için bir kaseye ince kıyılmış maydanoz ve öbür tüm materyalleri ekleyelim.
  8. Yeterlice karıştırıp hamurun üzerine sürelim.
  9. Hamurda kesit attığımız kısımlara kaşar peynirlerimizi dilimli biçimde yerleştirelim.
  10. Bir tepsi yardımı ekmeğimizin ile ağzını kapatıp yaklaşık 15-20 dk mayalamaya bırakalım.
  11. Mayalanan ekmeğe dilimlediğimiz domatesleri yerleştirelim.
  12. Evvelce ısıtılmış 180-200 derece fırında altı ve kenarları kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun????????.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst