bencede
Active member
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için:
- 3,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket maya
- Yarım bardaktan az fazla su
- (hamurunuzun kıvamına nazaran ölçü artabilir yahut eksilebilir)
- Yarım demet maydanoz
- 1 tutam kekik
- 1 fiske tuz
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı mayonez(isteğe bağlı)
- Kaşar
- Domates
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hamurumuzu hazırlayalım.
- Su hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıp harmanlayalım.
- daha sonrasında suyu ek edip ele yapışan hoş bir hamur kıvamına getirelim.
- Bir saat kadar ılık ortamda mayalamaya bırakalım.
- Güzelce mayalanan hamuru kalınca olacak biçimde açıyoruz.
- Üzerine kesitler atıyoruz.
- Sosu için bir kaseye ince kıyılmış maydanoz ve öbür tüm materyalleri ekleyelim.
- Yeterlice karıştırıp hamurun üzerine sürelim.
- Hamurda kesit attığımız kısımlara kaşar peynirlerimizi dilimli biçimde yerleştirelim.
- Bir tepsi yardımı ekmeğimizin ile ağzını kapatıp yaklaşık 15-20 dk mayalamaya bırakalım.
- Mayalanan ekmeğe dilimlediğimiz domatesleri yerleştirelim.
- Evvelce ısıtılmış 180-200 derece fırında altı ve kenarları kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun????????.