bencede
Active member
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet bayat somun ekmek (dilimlenmiş)
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
- 80 gram tereyağı
- 1 baş sarımsak
- Tuz
- Maydanoz yada taze soğan (ben maydanoz kullandım)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sarımsağın başını kesip üzerine az bir zeytinyağı gezdiriyoruz.
- Fırın kağıdına sarıp ıslatılmış fırında düzgünce yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ben dün akşam kurabiye yapmıştım kurabiyeyi çıkarttıktan daha sonra sarımsağı koydum sabaha kadar kapalı fırında kaldı yumuşacık olmuştu sabahta kullandım ????.
- daha sonra yumuşamış tereyağını ,kaşar rendesini tuzu pişen sarımsakları ve ince kıyılmış maydanozu bir kaba alıp düzgünce karıştıralım.
- Dilimlediğimiz bayat ekmekleri fırın kabına dizelim.
- Üzerine hazırladığımız sarımsaklı sosu sürelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun sarımsak seven biri olarak ben epeyce seviyorum nitekim hayli lezzetli oluyor katiyen denemelisiniz. ????????.