Sarımsaklı Ekmek

bencede

Active member
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet bayat somun ekmek (dilimlenmiş)
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • 80 gram tereyağı
  • 1 baş sarımsak
  • Tuz
  • Maydanoz yada taze soğan (ben maydanoz kullandım)
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle sarımsağın başını kesip üzerine az bir zeytinyağı gezdiriyoruz.
  2. Fırın kağıdına sarıp ıslatılmış fırında düzgünce yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ben dün akşam kurabiye yapmıştım kurabiyeyi çıkarttıktan daha sonra sarımsağı koydum sabaha kadar kapalı fırında kaldı yumuşacık olmuştu sabahta kullandım ????.
  3. daha sonra yumuşamış tereyağını ,kaşar rendesini tuzu pişen sarımsakları ve ince kıyılmış maydanozu bir kaba alıp düzgünce karıştıralım.
  4. Dilimlediğimiz bayat ekmekleri fırın kabına dizelim.
  5. Üzerine hazırladığımız sarımsaklı sosu sürelim.
  6. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun sarımsak seven biri olarak ben epeyce seviyorum nitekim hayli lezzetli oluyor katiyen denemelisiniz. ????????.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst