Sarımsaklı Ekşili Patates (Mersin Usulü)

bencede

Active member
Sarımsaklı Ekşili Patates (Mersin Usulü) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet patates
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Sumak
  • 4/5 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Maydanoz
Servis için;

  • Yoğurt
Sarımsaklı Ekşili Patates (Mersin Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri halka halka doğrayın.
  2. Bol yağda kızartın.
  3. Havlu kağıda alıp fazla yağını aldıktan daha sonra servis tabağına alın.
  4. Patateslerin üzerine ince ince kıyılmış sarımsak serpin.
  5. İnce doğranmış maydanoz serpin.
  6. Bol sumak serpin.
  7. Yarım limon sıkın ve yoğurtla servis edin.
Sarımsaklı Ekşili Patates (Mersin Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst