bencede
Active member
Sebzeli Krep Börek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kabartma tozu
- 2-3 kısım taze soğan yeşil kısmı
- 8-10 kısım maydanoz
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 yeşil biber
- Tuz
- Kaşar peyniri rendesi
- Beyaz peynir
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaseye yumurta, süt, tuz, kabartma tozu, un ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- İçine ince ince doğranmış biberler maydanoz, taze soğan ekleyip karıştıralım.
- Yanmaz tavaya bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip tavayı yağlayalım.
- Tavanın büyüklüğüne bakılırsa kepçeyle krep hamuru dökerek iki taraflı pişirelim.
- Peynirleri ek edip yarım ay halinde kapatalım.
- Peynir eridiğinde servis tabağına alalım.
- Birebir biçimde kalan krep hamurunu pişirelim.