bencede
Active member
Sebzeli Omlet Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı doğranmış dereotu
- 3 kısım yeşil soğan
- 6 kol maydanoz
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel süt ve unu güzelce çırptıktan daha sonra yumurtayıda ekleyin.
- Güzelce çırptıktan daha sonra ince ince kıyılmış maydanoz yeşil soğan ve dereotu kaşar tuz kabartma tozu ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
- Yağlı tavaya koyulup altlı üstlü pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.