Sebzeli Omlet

bencede

Active member
Sebzeli Omlet Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı doğranmış dereotu
  • 3 kısım yeşil soğan
  • 6 kol maydanoz
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
Sebzeli Omlet Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel süt ve unu güzelce çırptıktan daha sonra yumurtayıda ekleyin.
  2. Güzelce çırptıktan daha sonra ince ince kıyılmış maydanoz yeşil soğan ve dereotu kaşar tuz kabartma tozu ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
  3. Yağlı tavaya koyulup altlı üstlü pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.
 
Üst