Sebzeli Tuzlu Kek

bencede

Active member
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • Bir tutam dereotu
  • 2 kısım taze soğan
  • Yarım çay bardağı kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tuzu
Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karıştırma kabına yumurta ve yoğurdu alarak tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağ, küp küp doğranmış patates, dereotu, taze soğan, rendenlenmiş havuç, rendenlenmiş kaşar peynir, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  3. Pişirme kağıdı serili borcama kek hamurumuzu boşaltıyoruz.
  4. Üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz ve evvelde ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
  5. Birinci sıcaklığı çıkan keki dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun????.
 
Üst