bencede
Active member
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Selam-aleyküm herkese uygun günler.
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 orta uzunluk patates
- 1 çay bardağı kaşar peyniri (Küp küp doğranacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım demet maydanoz
- 1/4 (çeyrek) demet dereotu
- 2 baş taze soğan
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
Selam-aleyküm herkese uygun günler.
- Öncelikle maydanoz dereotu ve taze soğanı uygunca yıkayıp suyunu süzdürdükden daha sonra ince ince doğrayıp kenara bir tabağa alıyoruz.
- Patatesi yıkayıp ince küp küp doğruyoruz.
- Kaşar peynirini de ince küp küp doğruyoruz ve kenara koyuyoruz.
- 3 yumurtayı uygunca çırpıyoruz.
- Üzerine süt, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- çabucak sonrasında spatula ile karışımımıza sebzeler, pul biber, tuz, patates ve peyniri de ekleyip karıştırıyoruz.
- Birinci başta fazlaca katı bir karışım olduğu için bir bardak ılık suyumuzu da ekliyoruz.
- Tereyağı ile yağladığımız borcama karışımımızı döküyoruz. Ben susam sevmediğim için üzerine susam ekmiyorum isteyen susam ile süsleyebilir.
Not:ben 20 cmlik borcam kullandım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.