Sebzeli Tuzlu Kek

bencede

Active member
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri (Küp küp doğranacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım demet maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu
  • 2 baş taze soğan
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır


Selam-aleyküm herkese uygun günler.

  1. Öncelikle maydanoz dereotu ve taze soğanı uygunca yıkayıp suyunu süzdürdükden daha sonra ince ince doğrayıp kenara bir tabağa alıyoruz.
  2. Patatesi yıkayıp ince küp küp doğruyoruz.
  3. Kaşar peynirini de ince küp küp doğruyoruz ve kenara koyuyoruz.
  4. 3 yumurtayı uygunca çırpıyoruz.
  5. Üzerine süt, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  6. çabucak sonrasında spatula ile karışımımıza sebzeler, pul biber, tuz, patates ve peyniri de ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Birinci başta fazlaca katı bir karışım olduğu için bir bardak ılık suyumuzu da ekliyoruz.
  8. Tereyağı ile yağladığımız borcama karışımımızı döküyoruz. Ben susam sevmediğim için üzerine susam ekmiyorum isteyen susam ile süsleyebilir.
    Not:ben 20 cmlik borcam kullandım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
 
Üst