Şipşak Pişi

bencede

Active member
Şipşak Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un (Yaklaşık olarak)
Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ
Şipşak Pişi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un hariç gereçleri güzelce karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyin.
  2. yavaşça yumuşak bir hamur elde edin.
  3. ondan sonrasında fazlaca ince olmayacak biçimde açın.
  4. Çay bardağı ile yuvarlak formlar verin.
  5. Kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
    ❣
 
Üst