Sodalı Pişi

bencede

Active member
Sodalı Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı sulu yoğurt (oda sıcaklığında olacak)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 – 3.5 su bardağı un
Sodalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Oda sıcaklığında sulu yoğurdu geniş bir kaba alarak yumurtayı,tuz ve karbonatı ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. daha sonra unu ekleyelim ele yapışmayan hamur elde edelim.
  3. Hamuru elimizle yada oklava sayesinde düzelterek istediğimiz hal vererek keselim.
  4. Tavaya yağ ekleyelim kızmaya başlayınca pişilerimizi önlü artlı kızartalım.
Şimdiden afiyet olsun ????.

Sodalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst