bencede
Active member
Soğan Kavurması(Mis Kahvaltılık) Tanımı İçin Materyaller
- 6-7 tane orta uzunluk soğan
- 6-7 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı silme salça (isteğe bakılırsa)
- 1 tane yumurta (isteğe bakılırsa)
- Sucuklu soğan kavurması için; 2 dilim küp doğranmış sucuk
- Not: pastırmalı, sebzeli, yeşillikli vb. çesitlendirilebilir.
- Soğanları soyup yarım ay halinde ince ince doğrayalım.
- Tavaya alalım ve üzerine zeytinyağını ve tuzu ekleyelim.
- Kapağını kapatıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Biraz karamelize edip servis edebiliriz.
- Damak zevkinize nazaran salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- İsteğe nazaran ek gereç ekleyerek lezzetli kahvaltılık hazırlayalım.