Soğan Kavurması(Mis Kahvaltılık)

bencede

Active member
Soğan Kavurması(Mis Kahvaltılık) Tanımı İçin Materyaller

  • 6-7 tane orta uzunluk soğan
  • 6-7 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı silme salça (isteğe bakılırsa)
  • 1 tane yumurta (isteğe bakılırsa)
  • Sucuklu soğan kavurması için; 2 dilim küp doğranmış sucuk
  • Not: pastırmalı, sebzeli, yeşillikli vb. çesitlendirilebilir.
Soğan Kavurması(Mis Kahvaltılık) Tanımı Yapılışı

  1. Soğanları soyup yarım ay halinde ince ince doğrayalım.
  2. Tavaya alalım ve üzerine zeytinyağını ve tuzu ekleyelim.
  3. Kapağını kapatıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  4. Biraz karamelize edip servis edebiliriz.
  5. Damak zevkinize nazaran salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. İsteğe nazaran ek gereç ekleyerek lezzetli kahvaltılık hazırlayalım.
 
Üst