Soğanlı Yumurta Kapama

bencede

Active member
Soğanlı Yumurta Kapama Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates yahut 1 küçük konserve doğranmış domates
  • Karabiber, kekik, kırmızı toz biber, pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Soğanlı Yumurta Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurtayı haşlayın, kabuklarını soyup ikiye bölün.
  2. Soğanı piyazlık doğrayın.
  3. Kırmızı biberi ve domatesi küp küp doğrayın.
  4. Yağı koyduğunuz tavada en evvel soğanları kavurun.
  5. Soğanlar ölmeye yakın, kırmızı biberi, en son domatesi koyun, baharatını ve tuzu ekleyip sosu güzelce pişirin.
  6. Pişen sosun üzerine yumurtaları kapatın.
  7. Üstüne maydanoz ya da kasar peyniri serpip, ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatın.
  8. Yaklaşık 1 dakika bu türlü pişirin.
  9. Soğumadan servis edin.Afiyet olsun ????.
Soğanlı Yumurta Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst