Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iktisada dair dikkat çeken ileti: En zoru geride bıraktık

Yenilmez

Active member
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş Vilayet Liderleri Toplantısı’nda gündeme ait konularda değerlendirmelerde bulundu.

“EN ZORUNU GERİDE BIRAKTIK”

Son vakit içinderda iktisatta yaşanan gelişmelere dikkat çeken Erdoğan, “Döviz kurundaki çok dalgalanmayı bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Canımızı acıtsa da bunları geride bırakacağız. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 iktisadı ortasına kesinlikle dahil edeceğiz. Enflasyon üstündeki köpüğü de hızla alacağız. Ülkemizi bu imajdan kurtaracağız. İstihdamı evvelarimizin en başına koymamızın temel sebebi insanlarımızın hasılatlarına halel getirmemektir. En zoru geride bıraktık. Artık amaçlarımıza adım adım yaklaştığımızı gösterme vaktidir.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“Siyaset kapısı hacet kapısıdır. olağan olarak her talebi karşılamak mümkün değildir. Muhalefet yalnızca seçimden seçime vatandaşa sarfiyat, meydanlarda verdikleri kelamı tekrar hatırlamazlar.

Geçtiğimiz hafta yapmış olduğumuz toplantının açılışında da söz etmiştik. Yaşadığımız coğrafyada her günümüz güçlü bir çaba ile geçmiştir. Yaşadığımız şu devrin de kritik olduğuna inanıyorum. Tekraren yaşadığımız senaryo yeniden üzerimizde denenmek isteniyor. Yalnızca geçtiğimiz 8-9 yıla baktığımızda bile gerçeği bakılırsabiliriz.

“2023 ÖNCESİ ÜYELERLE İRTİBATI GÜÇLENDİRMELİYİZ”

Türkiye’nin son 20 yıldaki 16. genel seçimi olacak 2023 Haziran’ına hazırlanırken üyelerimizle irtibatı güçlendirmeliyiz. Teşkilatlarımıza kibir, hizipçiliği, nobranlığı sokmamış olmakla övünen partiyiz. Kimsenin buna ziyan verme hakkı yok.

“İHRACAT SAYILARI GERÇEK YOLDA İLERLEMEMİZİN TA KENDİSİDİR”

Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 iktisadından biri haline getirecek adımları atıyoruz. İhracatta 2021’i 225 milyar doların üzerinde bir sayıyla tamamlamamız, gerçek yolda ilerlememizin ta kendisidir. Vatandaşlarımızı ne döviz kurundaki dalgalanmanın ne fahiş fiyat artışlarının yükü altında bırakmamakta kararlıyız.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Buradan, hazineye ilişkin tarım topraklarını kirayla kullanan çiftçilerimize bir müjde vermek istiyorum. Daha öncesinden ecrimisil bedelinin yarısına çiftçilerimize kiraladığımız hazine yerlerimizin yıllık kira artış bedelini %22’den %9’a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni hazine yeri kiralayacak çiftçilerimiz de yararlanabilecektir. Her alanda milletimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz, göstermeyi sürdüreceğiz.

“İŞİ, DEVLET KURUMUNU BASMAYA KADAR GÖTÜRDÜLER”

İktisat Haberleri